Изгодни ще бъдат условията за покупка на недвижими имоти в София през 2014г.

покупка на имоти софия, имоти софия покупкаИзгодни ще бъдат условията за покупка на имоти в София и през 2014г. Според брокери  ситуацията от години не е била по-благоприятна за хората, разполагащи със спестявания. Има реален ръст в броя на потенциалните купувачи.
„Има немалък процент от активните работещи българи, за които дилемата не е „как да си платя сметките”, а “къде и как да вложа и запазя парите си” и това ясно си личи от растящия обем депозити. Независимо от множеството протести в страната ни и относително изострената политическа и икономическа ситуация,  на пазара се появиха купувачи, които търсят не първи, а втори дом - жилище, в което да вложат парите си, а едновременно с това да повишат стандарта си. Ето как с покупка на имот в София всеки може да си гарантира добра доходност.

През  2014 г.  на пазара на имоти ще бъдат активни две групи купувачи – тези, които имат заделени средства и искат разумно вложение за тях и традиционно активните купувачи на първи дом. Коя група ще държи лидерската позиция е въпрос на развитие на икономиката в световен мащаб и на наличието на свободни пари. От значение ще са и нивата на ликвидност в сектора. Прогнозите на локално ниво са по-скоро оптимистични, подсилени допълнително от новата вълна реклами за ипотечни кредити, която виждаме в момента.

Недвижими Имоти в София Покупка

Очакванията за ръст на безработицата няма да се отразят сериозно на жилищния пазар, тъй като хората с финансови затруднения и в момента не са активни участници.

Сред основните предпочитания на клиентите при покупка на имот в София  през  годината ще бъде готовото за нанасяне ново строителство.

Клиентите рядко ще бъдат готови да купят жилище на шпакловка и замазка. Над 60% от купувачите на ново строителство търсят поне напълно готови, а дори и частично обзаведени жилища. Ще се търсят и сравнително евтини варианти за средни към дори луксозни жилища.

Около 50 000 евро пък ще бъде средната цена, на която ще се сключват сделки за двустайните имоти. Ще станем свидетели и на редица продажби от обезщетени собственици.

Пазарът на жилища бе катализиран и от поведението на банките. Изгодните лихви и достъпността на ипотечните кредити улесниха решението на много хора да пристъпят към покупка на имот в София вместо да държат парите си на депозит. Делът на кредитите, изтеглени с цел покупка на жилище, не се промени драстично през 2013 година, но все пак се забелязва раздвижване в позитивна насока. Сравнение в дългосрочен план отново показва, че сделките с пари в брой трайно намаляват, но се запазват около 70% от всички, а в периода 2009 – 2011 г. тези сделки са заемали дял от 82%.

Подобни статии от други сайтове
05/04/2016 Лесно ли е да се извърши покупка на имоти в София?
При покупка на имот в София, в това число и на жилищен имот за бизнес пътувания е препоръчително да бъдат ползвани услугите на професионалисти, които биха защитили интересите на всяка от страните в процеса на преговорите. Има безброй подводни камъни, в които и купувачът, и продавачът могат да се ударят.Знаейки това,...
05/04/2016 Покупка на имоти в София – фаза на възстановяване
Анализите на водещи агенции в имотния сектор разкриват механизмите на пазара при новите условия. Визират промените, които диктуват тенденциите след излизането от глобалната икономическа криза в Европа. Според данните най-желани са новопостроените жилища в затворените комплекси, както и новите апартаменти и къщи в по...
05/04/2016 Покупка на имоти в София – изборът на стабилността
Клиентите изпадат в сложно положение, когато вземат решение за покупка на имоти в София. Тази ситуация изисква коректно и спокойно вглеждане в детайлите. Сериозен потенциал за изграждане на ново строителство се очертава като тенденция при анализ на пазарните дадености. Ако българите се почувстват достатъчно финансов...
05/04/2016 Подходящ ли е моментът за луксозна покупка на имоти в София?
Мечта на всеки от нас е да притежава луксозни имоти в някой престижен, тих и спокоен квартал в София или поне да може да се похвали, че е собственик на скъп имот в някой лъскав комплекс по черноморското ни крайбрежие. Тази мечта не е породена от стремеж за задоволяване на егото, а от факта, че този тип недвижимости ...
05/04/2016 Пазарна конюнктура при покупка имоти в София
Условията за покупка на имоти в София ще бъдат отлични до края на годината. Анализите на водещите агенции за недвижими имоти сочат, че ситуацията от много време не е била по-благоприятна за хората с добри доходи. Има реален ръст в броя на потенциалните купувачи. Немалък процент от младите работещи българи, вече не с...
Подобни статии от този сайт