Расте търсенето на недвижими имоти в Австрия

недвижими имоти в австрия, недвижим имот в австрияИнтересът към недвижими имоти в Австрия се засили напоследък, след като на пазара активно се намесиха източноевропейски инвеститори. Държавата е една от най-красивите в Европа. Освен прекрасната природа, тя привлича  с уредената инфраструктура и високия стандарт на живот. За разлика от Германия, наемите в Австрия поддържат ниски нива заради социалната политика за предоставяне на обществени жилища. Затова купувачите на недвижим имот в Австрия го ползват предимно за собствени нужди и не разчитат на дивиденти от наематели.

Нарасналото търсене на недвижими имоти в Австрия се отрази на цените. Стойността на престижната собственост се увеличи. Най-голям е ръстът в столицата Виена. Търсенето там превишава предлагането. Затова и пазарните цени на имотите тръгнаха нагоре. Макар че не е трудно да се намери малък апартамент на хубаво място под 150 хил. евро.

Сред купувачите на недвижими имоти в Австрия, и основно в столицата Виена, са предприемачи от Източна Европа. Част от тях са инвестирали във второ фамилно жилище, но повечето придобиват също търговски и офис площи във Виена и други атрактивни райони в австрийската държава. Все по-търсени са магазини в алпийски ски курорти. Интерес има също към апартаменти в столицата и останалите големите градове. Купувачите са източноевропейци и основно българи, родители на студенти в австрийски университети.

Сред атрактивните недвижими имоти в Австрия са и исторически замъци. Някои от тях се оферират „за жълти стотинки”, но за сметка на това се нуждаят от солиден ремонт, който ще струва милиони. Интерес има към реновирани замъци, които са на цена около 2 млн. евро. Такива имоти обикновено се приспособяват в хотели и галерии. Рядко са жилища.

Подобни статии от този сайт