Стар апартамент или нов недвижим имот в София от строител

недвижими имоти в софия от строителПред всеки клиент стои въпроса дали да инвестира в нов имот в София от строител или да предпочете старо жилище на по-евтина цена.

 

Предимства на новото строителство:

1. Изборът на недвижими имоти в София от строител, който е наложен и известен на пазара гарантира добро качество на строеж, въз основа на определени технологични изисквания.

2. Новите имоти са с модерен дизайн, имат добра функционалност и спестовен елемент, ако са изградени на база стандарта за енергийна ефективност, който вече е и задължителен.

3. Реномираните фирми се грижат за оформянето на зелени площи около сградата.

4. Повечето имоти от строител в София включват гараж или подземен паркинг.

5. Популяризирането на жилищните комплекси от затворен тип и избора на такъв недвижим имот, Ви осигурява наличие на всичко необходимо на едно място - магазини, аптеки, комунални услуги.

6. При теглене на кредит за нов дом условията са по-изгодни и може да получите финансиране до 100% от данъчната оценка.

 

Рискове при  покупка на недвижим имот в София от строител:

1. Има риск клиента да попадне на некоректна строителна фирма, която в последствие да обяви фалит, да остави сградата незавършена и купувача без дом.

2. В ценово отношение новото строителство е по-скъпо.

3. Бавен е периода,  необходим за вдигане на сградата и получаване на разрешителни за право на ползване.

3. Често пъти фирмите не успяват да се вместят в зададените срокове за завършване.

5. Когато купувате „на зелено“, сградата все още не е конструирана и е напълно възможно резултата да не съвпадне с Вашите очаквания.

Предимства на старото строителство:

1. Цените на стари недвижими имоти са по-евтини, въпреки че се забелязват тенденции в изравняване на продажните стойности между ново и старо строителство.

2. Сигурността в старото строителство се определя от факта, че купувача може веднага да го експлоатира след реализирането на сделка или в рамките на кратък, но установен период.

3. Покупката на стар имот е най-често в инфраструктурно развити райони, от които имате лесен достъп до желани от Вас дестинации и наличие на уреден транспорт.     

4. Реалната квадратура на старите апартаменти е по-голяма, за разлика от недвижимите имоти в София от строител, в които обикновено са включени идеални части. 

 

Рискове на старото строителство:

1. На първо място е нуждата от ремонт. Когато той е основен, е напълно допустимо сумата за старо жилище да надхвърли тази, която бихте платили за нов апартамент.

2. Една експлоатирана сграда има не само по-лош архитектурен външен вид, но и лош вътрешен - стари стълби, мази и асансьор.

3. Възможно е сградата да има проблеми с канализацията.

4. Един от честите проблеми е образуването на мухъл или на конденз при по-стара дограма,

5. Поради некачествена топлоизолация, може да се наложи саниране, за което е необходимо участието на всички живущи.

6. Ипотечните кредити, които се отпускат при покупка на старо жилище са ограничени и в повечето случаи покриват над 50% от оценката на имота, поради по-трудната им препродажба на пазара.   

 

И двата типа строителство си имат предимства и недостатъци. Определящи, разбира се, са цената и платежоспособността на купувача. При новопостроените сгради най-важен е избора на строителна компания, а старите жилища изискват отделяне на солидна сума за ремонти и освежителни дейности.

Подобни статии от други сайтове
05/04/2016 Спад на въведените в експлоатация недвижими имоти в София от строител, поради ограниченията за издаване на разрешителни за строеж
Експертите от Националния статистически институт отчитат спад на издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради, което влияе негативно върху предлагането на недвижими имоти в София от строител. Столицата се нарежда на четвърто място по брой издадени разрешителни след Пловдив, Варна и Бургас.    Пр...
18/05/2017 Сделките с недвижими имоти в София от строител растат
Защо се купуват повече недвижими имоти в София от строител Рекорден брой сделки с жилища в столицата отчете статистиката за миналата година. Продажбите са нараснали с 8,6% на годишна база, а покупките с ипотека са се увеличили с 23,6%. Сериозно е и активизирането на новото строителство. В едно с това се расте и броя...
05/04/2016 „За“ и „Против“ покупка на недвижими имоти в София от строител
Покупката на недвижими имоти в София от строител е целесъобразна и обоснована, когато внимателно се поставят на кантар плюсовете и минусите, ползите и недостатъците при сделки „на зелено“. Положителни страни на офертите за имот в София от строител: 1. Продажната цена, когато сградата все още е в ...
05/04/2016 Дейностите на строителя преди продажба на недвижими имоти в София „на зелено“
Продажбата на недвижими имоти в София от строител, които все още са в проект на реализация, включва вземане на важни решения и извършване на разнообразни дейности с оглед постигане на законосъобразност чрез спазване на нормативни изисквания и стандарти за качество. Преди да излезе на пазара с оферта за имот в Со...
05/04/2016 Как ще се отрази въвеждането на нормативна база в бранша с недвижими имоти в София от строител?
Законовите проблеми при строителното предприемачество влияят негативно върху търсенето на недвижими имоти в София от строител. За да се наложи правен контрол върху дейността на строителите, трябва да се направят корекции и изменения в Закона за устройство на територията. Депутати предлагат и разработването от специа...
Подобни статии от този сайт