Реално ли е да намерим апартаменти под наем във Варна без посредник?

апартаменти под наем във варна без посредникЗащо има търсене на апартаменти под наем във Варна без посредник?

Всеки от нас е наясно, че когато става дума за сериозен ангажимент, добре е да го адресираме към специалисти. Някои си мислят, че в имотната сфера няма нищо сложно, защото брокери стават хора, които не са учили специално за тази професия. Тук е по-важното да си общителен, комуникативен, открит, лъчезарен, усмихнат, отговорен – както виждате, критериите не са малко. Работата с клиенти изглежда лесна, но в действителност това изобщо не е така, отчитат експерти. Защо немалка част от клиентите искат да намерят подходящи апартаменти под наем във Варна без посредник? Отговорът е ясен – за да бъде спестена сумата, която се плаща като комисионна такса, ако действаме с агенция за имоти и брокер. От друга страна изниква въпросът, дали намирането на квартира във Варна със собствени сили е лесна задача?
 

Как да търсим апартаменти под наем във Варна без посредник?

Ако все пак сме убедени, че можем да се справим с търсенето на подходяща квартира във Варна, без да ползваме услугите на посредници, то трябва да знаем, че ни чака дълъг път. Всяка една варненска агенция, която освен с покупко-продажба на имоти, се занимава и с наемни отношения, разполага в собствената си база данни с разнообразни жилища. Със сигурност при някоя реномирана агенция ще успеете да намерите апартамента, който ви трябва. Но след като имате желание да спестите известна сума пари, ще трябва да се заемете с тази задача напълно самостоятелно. И така, откъде трябва да започнем? На първо време разпитайте сред своите приятели, познати и колеги за свободна квартира във Варна. Често апартаменти под наем се намират точно по този начин – от уста на уста.
 

Цена на апартамент под наем във Варна без посредник

Погрешно е схващането, че ако си намерите квартира във Варна без съдействието на агенции и брокери, тя ще ви струва по-евтино. Цените на пазара са уеднаквени, единствената разлика при търсенето с посредник е че дължите допълнителна сума за услугата – 50% от първия наем. При самостоятелно търсене бъдещият наемател има много грижи: сам да търси и прозвънява обявите, да ходи на огледи в неудобно време, за което евентуално ще му се налага често да отстъства от работа. Хората, които не разполагат със свободно време и спешно се нуждаят от жилище, обикновено след няколко дни самостоятелно търсене се отказват и се обръщат към посредници.
 

Отдаване на апартамент под наем във Варна без посредник

Не само потенциалните наематели търсят начини да се свържат директно със собствениците на апартаменти. Самите те нерядко предпочитат да намерят наематели, без да се налага да плащат за услугите на посредник. Ако имате за отдаване жилище във Варна, може да пуснете безплатна обява в няколко известни сайта с обяви и дори в профила си във фейсбук. Шансовете да намерите в бързи срокове подходящи наематели се увеличават многократно, ако направите хубави снимки на апартамента и го обзаведете с удобни мебели и необходими електроуреди, споделят експерти.

Търсите апартаменти под наем във Варна без посредник? Разгледайте офертите в портала за имоти http://www.domaza.bg/апартаменти_под_наем_във_варна_без_посредник/
Подобни статии от този сайт